Treść strony
Zaproszenie na warsztaty kulinarne dotyczące zdrowego żywienia połączone z akcją krwiodawstwa
W dniach 3-4 czerwca 2017 r. w sali "ELEMA" w Małej Nieszawce, ul. Toruńska 186 będzie realizowany projekt finansowany ze środków budżetu partycypacyjnego Powiatu Toruńskiego na 2017 r. pn. "Warsztaty kulinarne - edukacja, wykonanie i promocja zdrowego żywienia na rzecz rozwoju idei honorowego krwiodawstwa i wolontariatu".
W sobotę 3 czerwca 2017 r. w godz. 15-19 przewidziano prelekcję pn. "Zdrowe żywienie - warunkiem prawidłowości morfologii krwi" (prowadzący pani Ryszarda Jankowska), bezpłatne kulinarne warsztaty praktyczne prowadzone przez panią Małgorzatę Deleszek z KARCZMY "Siwy Dym" i panią Wioletę Patyk z kawiarni BEZA, oraz konkurs plastyczny dla dzieci pn. "Warzywa i owoce - źródłem witamin".
W ramach projektu w niedzielę 4 czerwca 2017 r. w godz. 9-14 odbędzie się Akcja Honorowego Krwiodawstwa,a od godz. 11 będzie można degustować potrawy przygotowane dzień wcześniej przez uczestników warsztatów kulinarnych.
